Dagje Texel

Een volledige dag tot rust komen tijdens een dagje Texel, dat kan. Wat moet je tijdens zo’n dagje Texel dan doen en welke zaken moet je op voorhand altijd even regelen? Natuurlijk begint het met de overtocht, daarnaast kunnen er soms activiteiten zijn waar je op voorhand tickets voor moet kopen. In dit artikel nemen we jou mee in dit proces en helpen we jou een zorgeloos dagje Texel te beleven: de optimale beleving van het eiland Texel.

De overtocht naar Texel

Je kunt het eiland Texel natuurlijk nooit bereiken zonder gebruik te maken van de veerboot tussen het Nederlandse vaste land en het eiland Texel. Deze boot vertrekt 365 dagen per jaar, dus het maakt in principe niet uit wanneer je vertrekt. Wel is het in het hoogseizoen belangrijk om jouw tickets voor de overtocht Texel al op voorhand te kopen. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet te maken krijgt met lange wachttijden. Op de boot zijn voldoende faciliteiten om jezelf tijdens de overtocht goed te kunnen vermaken. Voor meer informatie over de overtocht naar Texel ga je naar de pagina over de boot Texel.

Activiteiten tijdens jouw dagje Texel

Tijdens jouw dagje Texel kun je ervoor kiezen het eiland Texel te verkennen met de auto. Er zijn ook mogelijkheden de auto ergens neer te zetten en vervolgens met de fiets verder te reizen om het eiland te verkennen. Houd je van leuke stadjes, dan is het leuk om je dag te beginnen in Den Burg en Den Hoorn. Vervolgens kun je, wanneer je van vis houdt, het beste naar Oudeschild gaan. Hier kun je namelijk heerlijke vis eten. In het noorden van het eiland, rond de Cocksdorp kun je vervolgens een heerlijke wandeling maken. De dag sluit je natuurlijk af in het dorpje de Koog, waar je kunt zonnen, maar waar je ook allemaal leuke restaurants hebt om heerlijk te dineren. Tot slot rijd je weer rustig richting de veerhaven, jouw heerlijke dagje Texel zit er nu echt weer op.

Stel jouw ideale dagje Texel samen

Uiteindelijk bepaal je natuurlijk helemaal zelf hoe jouw ideale dagje Texel eruit ziet. Hiervoor kun je het beste een blik werpen op de pagina met alle plaatsen Texel en de pagina met alle activiteiten Texel. Welke activiteiten je uiteindelijk ook kiest, zeker is dat jij een fantastische dag gaat beleven op het leukste eiland van Nederland.