Ecomare Texel

Ecomare Texel is een combinatie van een zeehondenopvang, natuurmuseum, aquarium en een vogelopvang. Op deze manier kun je jezelf bij Ecomare eenvoudig een volledige dag vermaken. In dit artikel bekijken we alle informatie die jij nodig hebt voor een bezoek aan Ecomare Texel. Dit houdt in dat je alle informatie vind over het museum, de expositie en natuurlijk praktische informatie over jouw bezoek: tickets, openingstijden en het adres waar je Ecomare ook daadwerkelijk kunt bezoeken.

Voerpresentaties bij Ecomare

Dagelijks vinden er voerpresentaties plaats in zeehondenopvang Ecomare. Het schema voor deze presentaties zien er als volgt uit:

  • 10.30 uur: bruinvissen;
  • 11.30 uur: zeehonden;
  • 13.30 uur: bruinvissen;
  • 14:30 uur: vissen;
  • 15.30 uur: zeehonden.

Ecomare Texel

Museum over het ontstaan van Texel

Wil jij ontdekken hoe het eiland Texel is ontstaan, kom dan naar het museumgedeelte van de zeehondenopvang Ecomare. Hier kun je meer ontdekken over Texel en de IJstijd, waarin Texel voor het eerst een eiland werd. Verder zijn er de zeeaquaria en verder nog verschillende leuke activiteiten voor kindertijden tijdens de schoolvakanties.

Expositie: bekijk walvissen en haaien

In de walviszaal van Ecomare kun je kennis maken met de grootte van walvissen. Hier bekijk je op het eiland gestrande potvissen. De 52 tanden in de onderkaak geven jou een angstaanjagend beeld van de werkelijkheid. In totaal zijn er zes skeletten van walvissen en potvissen te zien in het Ecomare Texel.

Tickets en openingstijden

Zeehondenopvang Ecomare is 7 dagen per week geopend van 09.30 uur tot 17.00 uur in de middag. Hierdoor heb jij de volledige vrijheid wanneer jij jouw bezoekje aan Ecomare Texel op de planning zet. Volwassenen betalen €12,50 entree voor zeehondenopvang Ecomare Texel terwijl kinderen van 4 t/m 13 jaar slechts €8,50 per persoon betalen. Kinderen t/m 3 jaar mogen volledig gratis naar binnen.

Waar vind je Ecomare Texel?

Ecomare Texel is te vinden in het westen van het eiland Texel. Om precies te zijn behoort de zeehondenopvang Ecomare tot het plaatsje de Koog. Het adres van Ecomare Texel: Ruijslaan 92, 1796AZ De Koog.