Fietsen Texel

Texel kenmerkt zich door een van de mooiste fietspaden van Nederland. Alle fietspaden op het eiland lopen namelijk dwars door de natuur. Zo heb je via het fietspad langs de Waddenzee een geweldig uitzicht op dit schouwspel in de natuur. Tijdens deze fietstochten kun je overal op het eiland even pauze houden. In een van de vele restaurantjes op het eiland kun je een drankje drinken, maar bijvoorbeeld ook heerlijk lunchen en later op de dag dineren. Op deze manier wordt fietsen Texel een nog groter plezier waarbij je een sportieve activiteit combineert met volop genieten van de meest heerlijke hapjes en drankjes.

Fietsroutenetwerk Texel

Met 57 fietsknooppunten heeft Texel ruim 170 kilometer aan fietsroutes. Dit zorgt ervoor dat vrijheid en flexibiliteit voorop staat wanneer je een fietsroute op Texel gaat uitzoeken. De fietsknooppunten zijn aangegeven met borden langs de weg en bij fietspaden. Onderweg wijzen borden u de weg naar het volgende knooppunt. Door verschillende knooppunten te combineren kun je een route rijden en kom je uiteindelijk weer bij het startpunt uit.

Fietsen op Texel

Fietsen huren op Texel

Er zijn tientallen bedrijven op Texel die fietsen verhuren. Deze zijn veelal te vinden in de centra van de dorpen op Texel. Denk hierbij natuurlijk aan de plaatsen Den Burg, Den Hoorn, de Cocksdorp en natuurlijk de Koog. Naast normale fietsen kun je ook kiezen voor een tandem, een fiets met een hulpmotortje om het fietsen Texel gemakkelijker te maken of een fiets voor kinderen.