Vliegveld Texel

Het vliegveld van Texel biedt ontzettend veel mogelijkheden. Allereerst biedt het vliegveld Texel natuurlijk mogelijkheden voor toeristen om de vliegtuigen van heel dichtbij te bekijken vanuit het restaurant. Ook heb je de mogelijkheid van de luchthaven van Texel op te stijgen om vervolgens vanaf ruim 4.000 meter naar beneden te springen. Daarnaast biedt Texel International Airport, zoals de officiële benaming is, natuurlijk uitkomst voor iedereen die met zijn of haar vliegtuig een mooie tocht wil maken naar het eiland. Opstijgen en landen kan namelijk voor een verrassend scherpe prijs en ook zweefvliegen is mogelijk.

Zweefvliegen op Texel

Alle activiteiten rondom zweefvliegen op Texel worden georganiseerd voor de Zweefvliegclub Texel. De vloot, standhoudend op de luchthaven van Texel, is uitgebreid. Om te kunnen zweefvliegen betaal je eenmalig €350 voor een jaarlidmaatschap. Vervolgens betaal je 55 euro per uur dat je met de motor vliegt. Zodra je de motor van het zweefvliegtuigje uitzet kan het kosteloze genieten dus genieten.

Vliegveld Texel

Paracentrum Texel

Het paracentrum is gekoppeld aan het Texel vliegveld. Vanaf deze luchthaven Texel vertrek jij naar grote hoogte om daar vervolgens een parachutesprong te maken. Je hebt hierbij de mogelijkheid om zelf de sprong in het diepe te wagen of om te kiezen voor een tandemsprong, waarbij je met een ervaren parachutespringer vanaf 4.000 meter hoogte naar beneden springt om weer veilig te landen op de luchthaven van Texel. Wil jij jouw kennis bijspijkeren, ook dat is mogelijk met een van de vele cursussen die het vliegveld Texel aanbiedt.

Speciale activiteiten Texel International Airport

Naast alle standaard mogelijkheden van het vliegveld Texel organiseert men nog tientallen andere activiteiten. Op 28 mei kun je bijvoorbeeld met jouw vliegtuig naar Texel vliegen om daar vervolgens een film te kijken tijdens de fly-in Cinema. Op 24 juni, de langste dag van het jaar, is Texel Airport langer open en kun je tot 22.00 uur opstijgen en landen. De laatste grote activiteit op het vliegveld Texel is op 26, 27 en 28 augustus, wanneer de Texel Fly-in plaatsvindt: drie dagen feest voor de liefhebbers van de vliegsport.

Restaurant Horizon

Er is werkelijk geen betere plek om binnenkomend en vertrekkend verkeer van het vliegveld Texel te kunnen bekijken dan bij restaurant de Horizon Texel. Dankzij het feit dat Texel de meeste zonuren van Nederland heeft kun je op het terras van de Horizon genieten van een heerlijke kop koffie, een biertje en natuurlijk een hapje eten. Het vliegveld Texel sluit om 19.00 uur in de avond, maar je hebt de mogelijkheid om heerlijk te blijven zitten voor een diner. Ben je op de fiets het eiland aan het verkennen, dan kun je jouw elektrische fiets opladen bij dit restaurant bij het vliegveld van Texel. Kortom, er is geen betere plek om even tot rust te komen tijdens jouw tocht over het eiland of wanneer je met je vliegtuig geland bent op Texel International Airport.