Boot Texel

Ga je binnenkort op vakantie naar Texel, dan is het vrijwel onmogelijk om het eiland Texel te bereiken zonder de boot naar Texel te gebruiken. De Texel boot zorgt er 365 dagen per jaar voor dat Texel verbonden blijft met het vaste land met elk uur een afvaart. Woon je op Texel, dan maak je gebruik van gereduceerde tarieven voor de pont naar Texel. Afhankelijk van het vervoersmiddel en het aantal personen betaal je een klein bedrag voor de overtocht. Meer informatie over de voorzieningen in de haven van Den Helder, op de Texel boot en in de haven op Texel vind je in de tweede paragraaf van dit artikel. Ben je op zoek naar tickets, dan biedt de laatste paragraaf van dit artikel uitkomt. Hier vind je een link naar de website van de TESO, het bedrijf dat de Texel boot al sinds jaar en dag exploiteert.

Boot Texel

Voorzieningen op de boot naar Texel

De reis met de Texel boot begint natuurlijk altijd in de haven van Den Helder. Hier kun je in alle rust wachten op het vertrek in de wachtruimte. Dit onder het genot van een kop koffie of iets te eten. Bovendien kun je gebruik maken van gratis draadloos internet zodat je het thuisfront op de hoogte kunt stellen van jouw vertrek naar Texel. Ook op de boot kun je foto’s van de waddenzee meteen delen via Facebook dankzij dit gratis internet. Tijdens de reis heb je een prachtig uitzicht over de waddenzee, maar kun je ook shoppen bij de Texel shop of iets drinken bij de atriumbar Dokter Wagemaker. Voor kinderen zijn spelletjes aanwezig zodat ook zij zich volledig thuis zullen voelen tijdens de overtocht naar Texel of terug naar Den Helder. Zodra de veerpont op Texel is aangekomen kun je gebruik maken van een taxi, een fiets huren of je OV opladen om vervolgens verder te reizen naar je bestemming. Het restaurant in de haven biedt de mogelijkheid een hapje te eten en te genieten van een heerlijke kop koffie.

Tarieven

In 2016 bedraagt het normale tarief, geldig van vrijdag t/m maandag €37 voor personenauto’s. Een overtocht met de Texel boot kent verschillende tarieven. Zo geldt een piek- en daltarief om de drukte op deze dagen te verspreiden over de rest van de week. De exacte prijzen van de overtocht voor jouw groepssamenstelling en vervoersmiddel kun je vinden via de website van de TESO. Een link naar de website, waar je direct jouw tickets kunt bestellen vind je onderaan deze pagina.

Vertrektijden veerboot Texel

De Texelse boot vertrekt tussen 6.30 uur en 21.30 uur elk halve uur vanuit Den Helder naar het eiland Texel. Elk hele uur kun je tussen 6.00 uur en 21.00 uur met de boot van Texel naar Den Helder reizen. Het is goed om te weten dat er op drukke dagen in veel gevallen extra boten worden ingezet. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de vertrektijden op zondag anders zijn dan de rest van de week. De eerste boot vertrekt van 1 april tot 1 oktober om 7.00 uur vanaf Texel en om 7.30 uur vanaf Den Helder. De rest van het jaar vertrekt de Texel veerboot om 8.00 uur vanaf Texel en om 8.30 uur vanaf Den Helder.

Tickets voor de veerpont naar Texel

Voordat je de uiteindelijke overtocht Texel kunt maken met de veerpont naar Texel zul je tickets moeten aanschaffen. Deze boot naar Texel tickets schaf je aan via de hieronder weergegeven link, die je naar de website van de TESO, eigenaar van de boot naar Texel, stuurt. Bij het bestellen van de tickets voor de boot naar Texel dien je allereerst aan te geven hoe je naar het eiland Texel wilt reizen. Vervolgens dien je meer gegevens te verstrekken over het aantal tickets om vervolgens het soort ticket te kiezen. Reis je vaker naar Texel, dan kun je ook kiezen voor vijf of vijftien retourtickets naar Texel. Tot slot ontvang je een korting op de ticketprijs wanneer je op dinsdag, woensdag of donderdag reist waardoor de reis goedkoper uitvalt dan in het weekend. Haal jouw tickets direct in huis via de website van de TESO.

Bekijk direct welk ticket voor de boot naar Texel jij moet aanschaffen!