Texel toerisme

Texel is het meest toeristische eiland van alle Nederlandse waddeneilanden. In de zomer verblijven er op Texel meer toeristen dan vaste bewoners. Dit aantal kan in de zomer oplopen tot maar liefst 50.000 tot 60.000 toeristen, maar liefst vier keer zoveel als het aantal inwoners dat vast op Texel woont. Met name tijdens het hoogseizoen kun je dus zegen dat Texel een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Nederland is. Dit komt mede doordat er voor Texel toerisme ontzettend veel activiteiten zijn: heerlijk wandelen, fietsen, zwemmen, kamperen of strandjutten in de vroege morgen.

Texel toerisme: de activiteiten

Op Texel heb je de keuze uit tientallen activiteiten, welke uiteenlopen van wandelen, fietsen, zwemmen, kamperen en strandjutten tot vissen in de waddenzee. Het eiland verken je razendsnel omdat je jouw auto gewoon mee kan nemen naar jouw bestemming op Texel. In de zomer kun je natuurlijk ook heerlijk zonnen, ‘s avonds genieten in een van de vele bars en restaurantjes die het eiland rijk is om vervolgens, wanneer je dit wilt heerlijk te gaan stappen.

Toerisme op het eiland Texel: de cijfers

Jaarlijks ontvangt Texel ongeveer 800.000 toeristen, hetgeen ervoor zorgt dat de meeste mensen die op Texel wonen in het Texel toerisme werkzaam zijn. Deze toeristen zorgen dan ook voor 70% van de economie van het eiland Texel. Om ervoor te zorgen dat de vraag naar Texel toerisme in de hand wordt gehouden hebben de inwoners samen met de overheid besloten dat er maximaal 47.000 slaapplaatsen op het eiland aangeboden worden. In de praktijk verblijven er nooit meer dan 45.000 toeristen in een accommodatie op Texel. Bovenop deze aantallen komen natuurlijk nog het aantal mensen dat voor één dagje naar Texel komt.