Plaatsen op Texel

Vijf grote plaatsen met elk hun eigen karakter: tot rust komen in de natuur, de gezelligheid opzoeken en zoveel mogelijk van het eiland ontdekken. Drie verschillende scenario’s en dingen waarin de plaatsen Texel van elkaar verschillen. Welke van de plaatsen Texel jij uiteindelijk wilt kiezen beslis je helemaal zelf. Klik snel door of lees hieronder al snel welke plaats het beste past bij jouw wensen en behoeften.

Den BurgDe CocksdorpDe KoogOudeschildDen Hoorn

Ik wil graag de natuur opzoeken…

De Cocksdorp! Wil je volledig tot rust komen, dan is de Cocksdorp de plek om volledig tot rust te komen. Vanuit dit dorp loop je namelijk in enkele minuten aan alle kanten van het dorp de natuur in en kun je dus in alle rust wandelen.

Ik wil graag de gezelligheid opzoeken…

De Koog! Met tientallen kroegjes, barretjes en zelfs een discotheek is de Koog ongetwijfeld de badplaats waar je de meeste gezelligheid zult vinden. Van alle plaatsen Texel kun je dan ook zeggen dat de Koog het centrum Texel is.

Ik wil graag zoveel mogelijk activiteiten

Den Burg! Vanuit Den Burg ben je voor je het weet in elke plaats op het eiland. Op deze manier kun je profiteren van het beste van alle werelden en dus alle activiteiten op Texel mee pakken zonder lang te hoeven reizen.

De leukste plekken voor jouw vakantie op Texel

Welke plaats je uiteindelijk kiest bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Ga jij voor de plaats de Cocksdorp met de wonderschone natuur om zich heen of toch voor de Koog met al die gezelligheid en een ontzettend leuk nachtleven of toch voor het centrum Texel in het centraal gelegen en tevens grootste dorp van Texel: Den Burg. Alle verschillende Texel stad zijn ontzettend leuk, maar jij bepaalt uiteindelijk welke plaatsen Texel het beste passen bij jouw wensen en behoeften. Wil je meer informatie over specifieke plaatsen Texel, dan kun je bovenaan deze pagina of via het menu doorklikken naar die pagina.