De Cocksdorp Texel

In het meest noordelijke puntje van het eiland Texel ligt het dorp de Cocksdorp. In het Texels heet de Cocksdorp Texel ‘Durrep’. Inmiddels kent het dorp ongeveer 600 vaste inwoners, terwijl het dorp in het hoogseizoen veel meer mensen herbergt in de vele vakantieparken en andere accommodaties in het dorp. De Cocksdorp is na de Koog nu de meest bezochte plaats voor toeristen op Texel. Wil je wandelen, dan kun je vanuit het dorp zo de Eierlandse Duinen en de natuurgebieden De Krim en De Slufter op Texel. Tot slot is het dorp De Cocksdorp Texel uitermate geschikt wanneer je wilt golfen. Dit kan op de Texelse, één van de enige linksbanen in Nederland die sinds 2012 de volledige 18 holes heeft.

Jongste dorp van het eiland

De Cocksdorp is het jongste dorp van het eiland Texel. Dit dorp ontstond in 1629 toen het afgelegen dorp werd verbonden met het eiland Texel door de aanleg van twee dijken. Er werd vervolgens gestart met het inpolderen van het land voor agrarisch gebruik, waarna dit deel voor altijd toegevoegd kon worden aan het eiland Texel.

De Cocksdorp Texel

Evenementen in de Cocksdorp

De Cocksdorp is de plek waar je heen moet gaan voor pure rust. In het winterseizoen kun je echt genieten van de puurheid van de natuur. In het hoogseizoen heeft het dorp elke week op donderdag een ontzettend grote braderie. Deze braderie is zonder twijfel de moeite waard door het grote aantal kramen met veel verschillende, zeer uiteenlopende, producten. Het is dus ontzettend gezellig shoppen, terwijl je ook een hapje kunt eten bij één van de kraampjes met eten en drinken die de braderie rijk is.

Rustgevende accommodaties in De Cocksdorp

Aan de noordkant van het eiland zijn legio mogelijkheden om te verblijven. Wil je de rust opzoeken, dan zit je in de Cocksdorp goed. Je kunt een heerlijke wandeling maken vanuit een van de Texel de Cocksdorp accommodaties, waaronder een groot vakantiepark, maar ook veel particuliere vakantiehuisjes die in de verhuur gedurende het zomerseizoen. Welke accommodaties in de Cocksdorp je uiteindelijk kiest is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw wensen en behoeften op dit gebied. Natuurlijk zijn er accommodaties die door ons worden aanbevolen omwille van hun hoge score of de goede prijs- kwaliteitverhouding. Deze beste accommodaties in de Cocksdorp vind je hieronder.