De Koog Texel

De Koog is een van de bekendste dorpen op het eiland Texel. Het dorp is een van de oudste plaatsen en is gelegen aan de westkant van Texel. In het hoogseizoen wordt De Koog Texel bezocht door vele duizenden toeristen die het meest populaire dorp bezoeken vanwege het grote aantal activiteiten en de mogelijkheden om ‘s avonds te kunnen stappen. Daarnaast ben je vanuit het dorp binnen enkele ogenblikken op het strand en kun je meteen de zee in voor een heerlijke duik in de Noordzee. In dit artikel vind je alle informatie met betrekking tot activiteiten in Texel de Koog, de mogelijkheden om uit eten te gaan in een van de vele restaurants en om ‘s avonds nog te gaan stappen. Tot slot hebben wij natuurlijk aan selectie gemaakt van de leukste accommodaties in en rondom het dorp om de keuze voor jou wederom een stuk eenvoudiger te maken.

Wat te doen in de Koog: activiteiten

Wil jij de natuur in zijn meest pure vorm ontdekken, dan is een rit met de huifkar of een ruitertocht op een trekpaard zeer aan te raden. Je rijdt door de duinen, over het strand en door het natuurgebied de Slufter dat aan de noordkant van het dorp is gelegen. Op deze manier kun je in één keer ontzettend veel van de natuur op het eiland Texel bewonderen. Naast deze tochten heb je in de Koog ook de mogelijkheid om de zeehondenopvang, het zeeaquarium, de vogelopvang, de bruinvissen, het natuurmuseum en het duinpark te bezoeken bij Ecomare. Op deze manier krijg je een beeld van de Waddenzee, het magische schouwspel dat Texel met de rest van Nederland verbindt.

Uit eten: restaurants in de Koog

Met ongeveer 30 restaurants heb je in de Koog ontzettend veel mogelijkheden om lekker uit eten te gaan. Hierbij kun je zelf een keuze maken uit de lokale en internationale keukens die de verschillende restaurants bieden. Bovendien is er voor elk budget een restaurant in het dorp dat aan jouw eisen voldoet. Kies je bijvoorbeeld voor campingrestaurant Kogerduin, dan kun je betaalbaar en goed eten. Wil je iets meer luxe, maar direct aan het water van de Noordzee vertoeven, dan kun je kiezen voor restaurant Noordzee of het Grand Hotel Opduin.

Uitgaan in de Koog

Texel de Koog is een bruisende badplaats. Dit betekent natuurlijk ook dat er legio mogelijkheden zijn om overdag en ‘s avonds een drankje te doen in één van de vele cafés, kroegen of de discotheek van de Koog. Het maakt hierbij het uit of je houdt van een gezellig bruin café (Café de Kuip) of bijvoorbeeld een cocktailbar met de leukste thema avonden (Talk of the Town). Ook wanneer je echt wilt stappen is een feestcafé een ontzettend slimme optie, waarbij Feestcafé Geen Idee en Café Babbels misschien wel de gezelligste opties zijn.

Vind de leukste accommodatie in de Koog

Tijdens jouw vakantie op Texel, specifieker in het dorp de Koog, kun je zonder problemen de rust opzoeken in een van de natuurparken rondom het dorp. Maar daarnaast is de Koog gewoon een van de meest bruisende plaatsen op het eiland. Ga heerlijke avonden stappen of kies ervoor om juist culinair te genieten in één van de restaurants in het dorp. De keuze voor een accommodatie is enerzijds natuurlijk afhankelijk van de prijs, maar ook zeker van de kwaliteit en de beoordelingen van andere gasten. Hieronder vind je een selectie, samengesteld op basis van bovenstaande eisen die je direct kunt boeken voor een simpelweg geweldige vakantie in de Koog.