Den Burg Texel

Het grootste dorp van het eiland is Den Burg Texel. Het dorp heeft ruim 7.700 inwoners, waarmee de helft van het aantal inwoners van Texel in Den Burg woont. Den Burg is op Texel een waar shoppaleis: het toerisme op het eiland heeft een groot aantal winkels ertoe verleid ook een vestiging te openen op Texel. In dit artikel vind je de plekken waar je het beste kunt shoppen in het dorpje Den Burg. Daarnaast vind je alle andere activiteiten die je in Den Burg kunt ondernemen in de derde paragraaf van dit artikel. Op deze manier ben je optimaal voorbereid en hoef je enkel nog een accommodatie uit te kiezen. Hier helpen wij je bij in de laatste paragraaf, waar we een selectie hebben gemaakt van de beste accommodaties.

Heerlijk shoppen in het grootste dorp van Texel

Den Burg wordt door eilanders ook wel het winkelhart van Texel genoemd. Ongeveer 100 winkels, waarvan meer dan de helft bestaat uit lokale winkels maakt het ontzettend leuk winkelen in Den Burg op Texel. Dit betekent namelijk dat er weinig grote ketens zijn en je daardoor andere dingen kunt kopen dan je in de normale winkelstraten kunt kopen. Bekijk bijvoorbeeld de nieuwste modetrends bij de Fashion Store of shop net-even-anders producten bij Goeie Zaak, waar alle producten bovendien zijn ingekocht volgens de Fairtrade normen.

Andere activiteiten in het dorp Den Burg

Jouw tocht door Den Burgh begint natuurlijk bij de Burght. De grote kerk in deze plaats stamt uit 1452 en is in 1952 grondig gerenoveerd. Hierdoor kan iedereen op dit moment nog steeds rustig rondkijken in deze kerk. Met maar liefst 64 rijksmonumenten kun je in Den Burg sowieso je hart ophalen. Maak eens een heerlijke wandeling door het centrum en bekijk de architectuur van het verleden. Qua musea kun je ook naar het schipbreuk- en juttersmuseum: Flora, dat op Tripadvisor is beoordeeld als de leukste activiteit in Den Burg. Hier vind je voorwerpen die door de tijd op Texel zijn aangespoeld: spannend en tegelijkertijd ontzettend verrassend.

Een heerlijke vakantie in Den Burg Texel

Kies je voor een vakantie in Den Burg, dan kies je eigenlijk automatisch voor de keuze uit ontzettend veel verschillende accommodaties. De grootte van de plaats op Texel zorgt er namelijk tevens voor dat er een grote variatie is in kwaliteit. Om die reden hebben we hieronder de beste verblijven voor een vakantie in Den Burg voor je op een rij gezet. Je hoeft hierdoor niet te kiezen uit tientallen accommodaties, maar slechts uit dit kleine aantal dat is geselecteerd op basis van beoordelingen en de prijs- kwaliteitsverhouding in Den Burgh Texel.