Den Hoorn Texel

Den Hoorn is de meest zuidelijk gelegen plaats van Texel. In het jaar 1290 lag het Den Hoorn nog direct aan de zee, terwijl het nu aan een uitgestrekt stuk natuur ligt. Vanuit de relatieve drukte van het toeristische dorp Den Hoorn Texel loop je dan ook direct de natuur in. Het dorp kenmerkt zich door een aantal goede restaurants en natuurlijk de plek waar je bijna gegarandeerd doorheen rijdt wanneer je met de pont aankomt op het eiland Texel. In dit artikel bekijken we de bezienswaardigheden in Den Hoorn, alsmede activiteiten die je kunt ondernemen. Ook vind je meer informatie over de boot naar Den Helder, die vanuit Den Hoorn naar het vaste land vertrekt. Tot slot maken wij jouw keuze voor een vakantie op Texel nog net even wat gemakkelijker door de beste accommodaties in Den Hoorn op een rij te zetten.

Bezienswaardigheden in Den Hoorn

Het beloodsen van schepen was lange tijd een van de belangrijkste bronnen van inkomen voor de inwoners van het dorpje. Op dit moment kun je in de Herenstraat van het eiland nog enkele authentieke woningen bewonderen waar dit beroep uitgevoerd werd. Ben je op zoek naar de beste bloembollen, dan is het aan te raden deze langs de weg of op de markt van Den Hoorn aan te schaffen omdat deze van bovengemiddelde kwaliteit zijn. Een andere leuke bezienswaardigheid om in het dorp mee te pakken is de havensluis, een van de overblijfselen uit de vijftiende eeuw. Ook lag de oorspronkelijke haven van Den Hoorn direct naast dit gebied.

Activiteiten in het plaatsje Den Hoorn op Texel

In Den Hoorn op Texel kun je met de hele familie genieten van een potje boerengolf, maar je kunt er ook op uit trekken door bijvoorbeeld een fiets te huren. Is het hartje zomer en wil je bruin worden of wil je even uitwaaien in het voorjaar, de herfst of de winter, dan moet je naar het strand bij Paal 9, dat op drie kilometer van Den Hoorn ligt. Tot slot kun je kiezen voor een bezoekje aan de kaasboerderij van het eiland: kaasboerderij Wezenspyk, waar je kunt zien hoe de echte Texelse boeren-, geiten- en schapenkaas gemaakt wordt. Vooral met kinderen is het ontzettend leuk om in het voorjaar de kalfjes te aaien.

Vanuit Den Hoorn naar Den Helder met de pont

Vanuit Den Hoorn is het ongeveer 3 kilometer naar de veerpont die Texel met het vaste land verbindt. Deze veerpont vaart 365 dagen per jaar van en naar Den Hoorn. Voor, afhankelijk van het moment dat je wilt overvaren, 30 tot 40 euro heb je een retourtje. Wil je meer informatie over de overtocht, dan kun je het beste naar de pagina over de Texel boot.

Vakantie in Den Hoorn op Texel

Wil je een heerlijke vakantie beleven in het plaatsje Den Hoorn op het eiland Texel, dan wil je daar zorgeloos naar toe kunnen gaan en verblijven in een prachtige accommodatie. Om die reden hebben wij hieronder een selectie gemaakt van accommodaties in Den Hoorn die aansluiten bij specifieke wensen en behoeften. Bekijk de verschillende plekken om te verblijven in Den Hoorn Texel en boek jouw vakantie in het oudste dorp van Texel.