Oudeschild Texel

In het oosten van Texel ligt het vissersdorpje Oudeschild. Dit dorpje is de thuisbasis van de vissersvloot die er elke dag weer op uit trekt. Deze vloot zorgt er tevens voor dat Oudeschild Texel een groot aantal toeristen naar zich toe weet te trekken. En dat is natuurlijk niet voor niets, want de meest verse vis komt natuurlijk direct uit de zee. In dit artikel ontdek je de plekken waar je de lekkerste verse vis kunt eten in Oudeschild Texel. Daarnaast gaan we in op de activiteiten in het dorp en bekijken we de beste accommodaties in Oudeschild. Dit maakt het voor jou net een beetje eenvoudiger om een leuke vakantie naar Texel te boeken.

Heerlijke vis rond de haven van Oudeschild

Er zijn drie bekende opties wanneer je vis wilt eten in het vissersdorpje Oudeschild. De meest verse vis koop je natuurlijk op de oude vismarkt van Oudeschild. Echt vis eten doe je bij de Texelse Visspecialist en Vispaleis en Rokerij Van der Start. Tot slot kun je bij Snackbar Veronica in het dorpje ook heerlijke vis eten in combinatie met andere snacks of patat.

Activiteiten in Oudeschild op Texel

Even buiten het plaatsje Oudeschild kun je kijken naar de Wezenputten. DEze waterputton waren vroeger eigendom van het weeshuis in Den Burg. Hiermee werd geld verdiend om het weeshuis open te kunnen houden. Ga naar de Rede van Texel in Oudeschild wanneer je, bij een gunstige wind, tientallen boten die met een loods aan boord de Waddenzee op gaan. In Oudeschild kun je verder heerlijk genieten van de architectuur uit de geschiedenis van dit vissersdorpje. Je waant jezelf in een vroegere wereld: de 17e en 18e eeuw, waarin het dorpje floreerde als vissersdorp.

Vakantie houden in Oudeschild op Texel

Wanneer je benieuwd bent hoe een echt vissersdorp functioneert en wil je het liefst elke dag genieten van verse vis, dan kun je het beste kiezen voor een accommodatie in Oudeschild op Texel. Het is een stuk eenvoudiger om een keuze te maken wanneer je een klein aantal, op voorhand geselecteerde accommodaties, hebt waaruit je kunt kiezen. Al deze accommodaties hebben een hoge beoordeling en bieden een goede prijs- kwaliteitverhouding. Duik direct in de verschillende aangeboden accommodaties in Oudeschild op Texel, maak een keuze en beleef een werkelijk fantastische vakantie op Texel.